ΘΑΛΑΜΕΣ-ΠΗΓΗ-ΚΑΛΟΓΡΙΑ-ΣΤΟΥΠΑ-ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ-ΠΡΟΣΗΛΙΟ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ ~ TRAVEL WANDER

Cycling,Hiking,swimming,running

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΘΑΛΑΜΕΣ-ΠΗΓΗ-ΚΑΛΟΓΡΙΑ-ΣΤΟΥΠΑ-ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ-ΠΡΟΣΗΛΙΟ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ένας στενός σχετικά δρόμος που ενώνει το Οίτυλο με την Στούπα και το Καρδαμύλη ανάμεσα σε ελαιώνες, καθαρούς και περιποιημένους, που τους κοσμούν ασύλληπτες ποσότητες λουλουδιών ενώ στα αριστερά βρίσκεται η θάλασσα.Με φόντο τον Ταύγετο η εικόνα είναι μαγευτική και αξίζει κανείς να κάνει την διαδρομή.









Η έξω Μάνη αποτελείται από είκοσι παραλιακά αλλά και πιο ορεινά χωριά.Η πρώτη σύντομη στάση έγινε στο χωριό Θαλάμες για ένα γρήγορο καφέ στο χέρι ενώ η δεύτερη ήταν στην Στούπα.Αρκετά τουριστική περιοχή στην οποία στήριζαν το αγαπημένο δίτροχο,κούρσα και mtb,κάθε ηλικία .Εκτός από την φημισμένη Καλόγρια υπάρχει και η παραλία της Χαλικούρας.Ένα θαλασσινό μπάνιο κατά την διάρκεια της διαδρομής επιβαλλόταν.


Το ίδιο φανταστική διαδρομή είναι η 7,5χλμ απόσταση από την Στούπα προς το Καρδαμύλη.Τα πέτρινα σπίτια με τις κεραμοσκεπές και η θάλασσα δίπλα που φώτιζε ολοκλήρωναν ένα υπέροχο τοπίο.

Στα στενά του Άγ.Νικών έγινε σημαδιακή συνάντηση με ένα vw t3 westaflia που "ξύπνησε" πολλές αναμνήσεις του παρελθόντος και θα επανέλθουν με σχετική ανάρτηση.
Η Μάνη ενδείκνυται για πραγματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες για αξιοθέατα, μετακινήσεις, διαμονή, φαγητό αλλά και διασκέδαση.
Τελικός προορισμός και άφιξη με την δύση του ηλίου,η Καλαμάτα.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Blog Archive

FOLLOW ON STRAVA

Συνολικές προβολές σελίδας