ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΟ..ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ..! ~ TRAVEL WANDER

Cycling,Hiking,swimming,running

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΟ..ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ..!

Πρόσφατα και λόγω του ότι τα ποδήλατα είναι για γενικό σέρβις,έγινε και η αρχή για το γυμναστήριο.Για τους χομπίστες αλλά και τους πρωταθλητές-τριες η προπόνηση με βάρη είναι πολύ σημαντική για τους ποδηλάτες.

Όλοι οι αθλητές ποδηλασίας, πίστας, ποδηλάτες δρόμου αντοχής ή ορεινής ποδηλασίας μπορούν να χρησιμοποιούν τα βάρη ενισχυτικά για βελτίωση της απόδοσης.Είναι πολύ σημαντική η επιβάρυνση της άσκησης,η ταχύτητα,οι επαναλήψεις,η διάρκεια των ασκήσεων αλλά και η ξεκούραση.
Το να έχει ο αθλητής μόνο δυνατά πόδια δεν σημαίνει πως μπορεί να παράγει και περισσότερη ισχύ με το ποδήλατο του. Δυνατά πόδια με αδύνατο κορμό = μειωμένη απόδοση αφού αδύνατος κορμός σημαίνει λιγότερη σταθερότητα που στην ποδηλασία σημαίνει περισσότερη χαμένη ενέργεια άρα λιγότερη παραγωγή ισχύος.Γι αυτό...

Γενικά:
-Οι ασκήσεις με βάρη που επικεντρώνονται στο κορμό και στη πλάτη , κάνουν πιο δυνατό το σώμα και ειδικότερα μυς που κουράζονται λόγω στάσης περισσότερο πάνω στο ποδήλατο όπως ο αυχένας, οι ραχιαίοι μυς.
-Πολύ νερό κατά τη διάρκεια των ασκήσεων που είναι έντονες παρότι στατικές και εκπνοή ρυθμικά με δυνατή εκπνοή.
-Αποθεραπεία με διατάσεις...

Η ομορφιά και η υγεία χρειάζονται ισορροπημένες και όχι υπερβολικές ασκήσεις. Καλύτερα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό, πριν να προσχωρήσετε σε οποιαδήποτε γυμναστική.(προσωπικά συμβουλεύτηκα δύο)

Καλή συνέχεια σε όλους..



Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Blog Archive

FOLLOW ON STRAVA

Συνολικές προβολές σελίδας